You are currently viewing Stop med at være en “people pleaser”

Stop med at være en “people pleaser”

Den største grund til at stoppe med at være en “people pleaser” er udelukkende det faktum, at du spilder din tid, energi og dit liv. Hvordan kan jeg sige mere tydeligt? Det er enkelt… at være en kronisk pleaser betyder, at du bogstaveligt talt lever dit liv gennem andre mennesker.

Når du opfører dig som “people pleaser” er du ude af integritet med dig selv, dine mål, dine drømme og dit livs mission!

Eileen Anglin

Så… hvad er en people pleaser? Definitionen af ​​mennesker, der “pleaser”, er “en person, der har et følelsesmæssigt behov for at behage andre, ofte på bekostning af hans eller hendes egne behov eller ønsker. Der er selvfølgelig en skala. Når du ser på people pleaser synonymer, der er glade for folk, kan de være hvor som helst på skalaen fra den der hjælper til en dørmåtte.

Er du en people pleaser?

Hvis du har en people pleaser personlighed så;

  • Finder du det svært at sætte og holde dig til de grænser, du sætter
  • Prioriter alle andres behov før dine egne
  • Undgår du konfrontationer for enhver pris
  • Prøver du altid at bevare freden
  • Lægger du mere vægt på andres følelser end dine egne
  • Føler dig vred, fordi du ofte giver mere, end du får
  • Undskylder du for meget, selv når du ikke har gjort noget forkert

Alt dette kan virke harmløst nok, men faren ved at være en pleaser er, at du mister dig selv fuldstændig. Du ender med altid at ændre din adfærd og meninger, så de passer til dem omkring dig.

3 grunde til, at du er en people pleaser

Der er mange grunde til, at folk, der behager, har svært ved at sige nej eller hævde sig selv. Det, jeg ser i mig selv, som en folk-behager i bedring, er, at følgende 3 grunde er kernen i min tvang til at forsøge at glæde andre.

Følelsesmæssig bagage

Pleaser mentalitet er en tillært adfærd, der generelt kommer fra din barndom. Det kunne have været en måde at få opmærksomhed på, eller det kunne have været en måde at bevare roen på. Det kan være resultatet af en aggressiv eller autoritativ omsorgsperson lige så meget, som det kan være fra en fjern og følelsesmæssigt utilgængelig omsorgsperson.

Jeg voksede op i et hjem, hvor jeg følte mig nødsaget til please min far  for at få hans opmærksomhed. Mine forældre var selvstændige erhvervsdrivende og arbejdede meget, min far arbejdede om natten og min mor om dagen så det var ikke meget jeg så til dem. Jeg kan forestille mig at det var her min plaser mentalitet den startede. 

Uanset oprindelse af dine pleaser egenskaber, stammer det fra et behov for at blive elsket og værdsat. Resultatet er, at din go-to bliver at opfylde andres behov før dine egne.

Forlagte gode hensigter

Det er meget let at falde i fælden med at tro, hvis du behandler folk på en bestemt måde, så er det den måde, du vil blive behandlet på. For eksempel, hvis jeg går meget langt for at hjælpe for andre i deres nød, så vil de gøre det samme for mig, når jeg har brug for dem. Eller, hvis jeg er respektfuld over for andre, vil de behandle mig med respekt.

Dette er en myte, og det er i bedste fald naivt. Så den med at du får det tilbage som du giver ud holder ikke helt. I virkeligheden er der flere brikker i puslespillet end dette.

Denne adfærd er baseret på image og behovet for at blive set som et godt menneske. Det afspejler en person, der higer efter andres godkendelse og accept.

The Dark Side of People Pleasing

Selvom jeg er en stor tro på, at vi er ansvarlige for os selv, i modsætning til hvad folk tror, ​​er det måske ikke kun dig, der forårsager en behagelig adfærd hos dine folk. Eller sagt på en anden måde, kan der være mennesker i dit liv, der har gavn af at aktivere det.

Jeg føler, at det er en, der ikke bliver talt meget om. Budskabet er generelt, at folk, der er glade, har fuldstændig kontrol over deres situation og har bragt det over sig selv.

Der er mennesker derude, der er opmærksomme på dit behov for at behage og ikke har nogen skrupler med at udnytte dig. De samme mennesker vil have en tendens til at fordoble og intensivere deres adfærd, når du forsøger at foretage ændringer eller sætte grænser.

Hold øje med brugen af ​​følgende taktik:

Frygt – Du har en utryg følelse af, at der vil ske noget slemt, hvis du ikke fortsætter med at gøre, hvad de vil have dig til at gøre. Du ved ikke, hvad det vil være, eller hvornår det vil ske, så du er altid på kanten og venter på, at den anden sko falder.

Manipulation – De bruger subtil indflydelse, der får dig til at føle, at du burde gøre, hvad der behager dem. Det kan være så subtilt og langsomt, at du ikke er klar over, at det er et angreb på dine mentale og følelsesmæssige ressourcer, der slider dig ned.

Ros – Dette er ros, der bruges på en uoprigtig måde, en der forgriber sig på en person med en samvittighedsfuld natur. Det er præventiv ros om noget, de ønsker, du skal gøre, eller gøre mere af, for at tilfredsstille dem. De kan, eller måske ikke, betyde denne ros.

Tvang – Når du siger nej, men de fortsætter med at forsøge at overbevise dig om, at dit svar skal være ja.

Kraft – Kraft betyder ikke altid fysisk magt, det er også en situation, hvor du føler, at du ikke har noget andet valg. For eksempel når børn er involveret, eller når familien truer med at afskære dig.

Konfrontation – Et angreb på dig på en eller anden måde for noget, du ikke gør nok af. De har indset, at du sætter nogle grænser på plads og ikke kan lide det. Dette får dig til at tage et skridt tilbage i tvivl/følelse af forpligtelse og følge deres ønsker som en måde at bevare roen på.

Skyldfølelse – Træk i dit hjertes strenge. Urgh, den her er den værste!

Skam – At få dig til at føle, at du er en dårlig person for at sige nej, for at forlade dem eller for at ‘ikke ligeglad’. At fortælle andre, hvilken forfærdelig person du er for at sige nej osv.

Kontrol – Brug kontroltaktik til at ændre mening. Dette kan omfatte trusler, kropssprog, uudtalte regler, tavs behandling, humørsvingninger, bebrejdelse og gaslighting.

Det kommer stadig ned til dig at blive opmærksom på disse taktikker og bekæmpe dem for at gøre fremskridt. Jeg vil bare have dig til at være klar over, at det ikke kun handler om, at du er en folk-behager og din mangel på styrke til at bryde vanen. Der kan være andre kræfter på spil, der gør det sværere for dig.

I slutningen af ​​dagen kan du kun kontrollere dig, du kan ikke kontrollere andre. Du bliver nødt til at fokusere på at blive bevidst og opbygge mestringsstrategier for at håndtere den mørke side af mennesker, der er behagelige.

Sådan stopper du med at være en People Pleaser

Du spørger måske “Er det dårligt at være en folk-behager?” Ja, det er det virkelig. Hvis du bruger dine dage på at sige ja til alle andre og nej til dig selv, er det et problem.

Jeg var en kronisk folk-behager, og jeg kan sige af erfaring, at det ikke er en god ting. Det føles som om du ikke kan være dig selv, fordi du skal ændre dig selv eller gøre ting for andre for at blive holdt af. Det narrer dig til at tro, at du aldrig vil kunne lide, bare fordi du er den, du er. Det tog mig lang tid og meget hårdt arbejde at stoppe folk fra at glæde mig.

Her er nogle måder, hvorpå du kan hjælpe dig med ikke at være en folk-behager:

Kend dine personlige kerneværdier

Alle har deres egne unikke værdier, som er vigtige for dem. Ved at prøve at leve op til andres forventninger eller gøre ting, du ‘burde’ eller ‘bør gøre’, efterlever du andres værdier. At leve efter andres værdier vil ikke bringe dig lykke eller tilføje mening til dit liv. Det vil også forhindre dig i at nå dit fulde potentiale.

Nøglen er at følge dine egne værdier. At kende dine værdier vil bringe klarhed i dit liv, du vil vide, hvad du skal bruge din tid og energi på. Du vil finde det nemt at sige nej, så du kan sige ja til det, der betyder mest for dig.

De mennesker med dine bedste interesser på hjerte vil opmuntre dig til at leve et autentisk liv, der er meningsfuldt for dig. De vil også føle sig glade for, at du er glad.

Skriv et svar