You are currently viewing 10 måder til at styrke din intuition

10 måder til at styrke din intuition

Alle har intuition, men ikke alle har lært at udnytte deres indre viden. Intuition kan være et stærkt værktøj til at guide dig gennem livet, da den kan fungere som et indre kompas, der altid guider dig mod din sandhed. Stærk intuition kan hjælpe dig med at træffe beslutninger, der gavner dig, vælge positive relationer, guide dig mod succes og hjælpe dig med at navigere gennem livet med mere sikkerhed. Disse teknikker vil hjælpe dig med at styrke din intuition og udvikle tillid til dine intuitive gaver. 

Hvad er intuition?

“Intuition er at se med sjælen.” Dean Koontz

Har du nogensinde været i en situation og haft en stærk mavefornemmelse for, hvad du bør eller ikke bør gøre? Den følelse kan defineres som din intuition. Tænk på intuition som en indre viden eller forståelse af, hvad der er rigtigt for dig. Intuition er ikke baseret i dit bevidste sind, hvilket kan gøre det til et sværere begreb at forstå. Det er mere en følelse end et konkret, bestemt faktum.

Nogle kalder intuition, at se med det tredje øje. Denne metafor er powerfuld, fordi intuition virkelig er, at se gennem sjælens øjne. Det er dette intuitive ‘se’, der hjælper os med at læse mellem linjerne i vores liv. Det hjælper os til at opfatte ting, der er usete, uudtalte og ofte ukendte for vores bevidste sind.

Jo mere du kan få ro dit sind ved at tage dig tid til at være stille og reflekteret, jo mere kan du muligvis genkende din intuition. Forskellige mennesker kan opleve deres intuition på forskellige måder, men når du først har følt det stærke instinkt, vil du nemmere kunne genkende det næste gang. For nogle kan intuition præsentere sig som en mavefornemmelse. For andre præsenterer intuition sig som tanker, drømme eller stærke følelser.

Eksempler på intuition eller intuitive oplevelser:

 • En uforklarlig ‘viden’ om, at noget skal ske, før det sker
 • At føle stærke positive eller negative følelser over for en person, du lige har mødt
 • At have følelsen af, at du skal tage et bestemt sted hen eller lave en bestemt aktivitet uden en egentlig forklaring på hvorfor
 • En indre vished om, at du bør følge en bestemt handlemåde
 • En uforklarlig følelse, der ikke er direkte relateret til noget, der sker lige nu
 • Glimt af ting, der ser ud til at komme ud af ingenting.

10 måder at aktivere, din intuition, på

Ved at passe på dig selv og lægge kræfter i at styrke din intuition, vil du være i stand til at lytte mere til den, stole på de svar den giver dig og handle på disse følelser. Hvis du er interesseret i at udvikle din intuition, så behandl den som en muskel, der bliver stærkere ved brug. Med tid og kræfter bliver du mere bevidst om, hvordan din indre stemme udtrykker sig. Brug disse teknikker til at begynde at udvikle din intuition.

 1. Få ro i dit sind med meditation

Hvis sindet har travlt og er fyldt op, er det meget sværere at høre sin indre stemme. Ved at tilbringe tid i stilhed, aktivt forsøge at få ro på det bevidste sind og “tappe” ind i din underbevidsthed, kan du muligvis komme mere i harmoni med dig selv og din intuition. Meditation er enkel metode og kræver ingen erfaring eller specielle redskaber! Indtag blot en behagelig siddende stilling (eller læg dig ned, hvis det er for ubehageligt for din krop at sidde), luk øjnene og nyd et par minutters stilhed. Du kan også prøve en guidet meditation på en app som Gaia eller en gratis video på YouTube. Når sindet er stille, kan du muligvis tydeligere høre og fortolke budskaber fra dit hjerte.

 1. Lyt til din krop

For mange mennesker kan intuitionen mærkes i kroppen. Ved at blive mere forbundet med hvordan din krop føles, vil du lettere kunne mærke tydelige skift. Læg mærke til hvordan du har det fysisk, når du skal træffe et valg. Hvis den ene mulighed får dig til at føle dig utryg, kvalm eller syg og den anden får dig til at føle dig let og godt tilpas, er det disse vigtige signaler, der kan guide dine beslutninger.

Intuition.
 1. Brug muskeltestning

Muskeltesting kan være en effektiv måde at benytte sig af sin krops, viden på. Denne måde, at spørge sin underbevidsthed ud om svar vedr. sit velvære, er en vigtig del af Emotion Code® og Body Code™, og kan bruges til effektivt at kommunikere med underbevidstheden på. Det er en ikke-invasiv metode skabt til nemt at finde ud af, hvad din krop ønsker og har brug for og kan bruges som en måde at få adgang til din intuition på en konsekvent måde.

 1. Forløs din hjerte mur

“I 1991 opdagede Dr. J. Andrew Armor, at hjertet har sit eget nervesystem, der fungerer uafhængigt af hjernen. Hjertets nervesystem har alle de nødvendige komponenter til at lære, sanse, føle og huske. Studiet af hjertets neurologiske system kaldes nu neurokardiologi. Med hensyn til stress, registrerer hjertets neurologiske system visse hændelser. Når et hjerte opbygger lag af hukommelse, omtaler vi i Emotion Code-verdenen det metaforisk, som en hjerte mur. Dette er en mur af minder og følelser, der afholder os fra at opleve livet, som vi ellers ville. Med denne forståelse af hjertet er det let at se, hvorfor vores negative oplevelser i livet kan blive fastlåste i denne hjerte hukommelse. Vi kan blive overvældet og komme ind i en tilstand af følelsesmæssig følelsesløshed, der trækker os væk fra åndelig og energetisk kommunikation.

Når først hjerte muren er forløst, vil du sandsynligvis opleve større tillid til din forståelse af de intuitioner, der kommer. Ved at fjerne negative filtre af hukommelsen kan hjertets intelligens tydeligere modtage og opfatte kommunikation fra mennesker og fra dig selv. Jeg har set klienter opleve at de får større tillid til deres forståelse af de informationer intuitionen kommer med. Dette skyldes, at kroppen, specifikt hjertets hukommelse, er fri for stress frekvenser og følelsesmæssige triggere. Dit sind husker måske oplevelserne, men hjerte hukommelsen, som fungerer lidt anderledes end hjernen, kan ikke længere bruge de negative filtre, der er blevet fjernet. Du er friere som en kanal til at modtage beskeder.”

 1. Følg dine instinkter

Hvis du bemærker et stærkt instinkt, så prøv at følge den mavefornemmelse! Selvom der ikke er nogen konkrete beviser, er det det rigtige valg, så prøv og se hvad der sker, når du stoler på dig selv. Se hvor det valg fører dig hen. Ved at observere de positive resultater, der kan komme af at følge sin intuition, kan du muligvis stole på din mavefornemmelse i fremtiden. Start med nogle lette valg, såsom hvad du skal spise til aftensmad eller hvilken vej du skal tage med hjem og så udvid derfra.

 1. Brug tid i naturen

Det er meningen at mennesker skal være i naturen og at tilbringe tid udendørs kan hjælpe os med at komme tilbage til vores elementære selv. Plus, mange undersøgelser har vist de beroligende virkninger af at tilbringe tid i den naturens verden. Ved at frigøre sig, rense sit sind og bruge tid væk fra det moderne livs distraktioner, kan du muligvis høre din intuition tydeligere.

 1. Brug tid væk fra teknologien

“At se fjernsyn er som at dække sit tredje øje med sort maling.” – Bill Hicks

“At holde det bevidste og ubevidste sind så fri som muligt fra tanker om andre, udtrykt energetisk gennem ord, billeder eller musik gør os mere tilgængelige til at have vores egne tanker. Så bliver vi klarer kanaler for intuitionens energier.

Intuitionen er stærkest, når krop, sind og ånd er i balance. Denne balance vil højst sandsynligt opstå, når vi energetisk nærer vores krop og ånd. Alt er energi. Mad er en form for energi, vi giver til vores kroppe. Nogle fødevarer og stoffer styrker og helbreder kroppen. Andre gør skade og skaber en tilstand af sygdom og endda død. Det er det samme med medier af alle typer. Nogle er positive energier og styrker sjælen og andre er negative og svækker eller ødelægger den. Medmindre du er skaberen af ​​de medier du indtager, er alle andre former for medier en andens udtryk for deres tankeenergi. Disse tanker påvirker vores krop, sind og ånd på et energetisk plan. 

Når vi ser fjernsyn, ser film eller lytter til musik, bremses vores hjerne bølgeaktivitet til niveauer mellem alfa- og delta tilstandene. Denne hjernebølge aktivitet er meget som at være i en hypnotisk tilstand. Enhver, der har set et døsigt barn med et tomt blik stirre på tv’et, kender de afslørende tegn på Delta-tilstanden. 

Disse distraktioner kan have skadelige virkninger på vores evne til at lytte til os selv. Prøv at bruge tid væk fra din telefon, væk fra computeren og tv’et. Bestem dig for en rimelig tid, hvor du ikke vil påvirkes af medier  såsom magasiner, musik, videospil, tv, internetbaserede medier eller film. Gør målet opnåeligt. Start med en hel dag. Øg det derefter til to dage og så videre. Erstat den tid, du tidligere brugte på medier,  til at gøre noget der styrker dig, såsom at meditere, bede, interagere med venner og familie, skabe eller udføre noget der er blevet lagt til side i for lang tid. Observer din mentale, følelsesmæssige, åndelige og fysiske tilstand. Det kan være en god ide at skrive dine observationer og øgede intuitioner ned i en dagbog eller på en notesblok. Når du vænner dig fra negative medier så erstat det med positive medier der styrker dig og efterlader dig bedre tilpas.

 1. Bliv kreativ

Kreativitet er en powerfuld måde at stille det kognitive sind til ro og lade din intuition komme til orde. Prøv at bruge lidt tid hver uge på at engagere dig i kreative aktiviteter såsom tegning, håndarbejde, journalføring, dans, skabe en ny opskrift eller noget andet, der giver adgang til din kreativitet.

Closeup female hands during writing with pen on a paper, business woman signing a document
 1. Skriv dine drømme ned

Når du sover, hviler dit bevidste sind og skaber plads til, at underbevidstheden kan tage over. Nogle gange kan dine drømme indeholde spor fra din intuition. Lige når du vågner op, så prøv at skrive noget ned, du husker fra dine drømme og noter alt der giver genlyd eller føles meningsfuldt.

 1. Slip fastlåste følelser og energier

Transformations healing kan hjælpe med at fjerne alle fastlåste følelser eller ubalancer, der forhindrer dig i at få fuld adgang til din intuition. Fastlåst eller stillestående energi kan forstyrre din evne til at berolige dit sind og høre din indre stemme.

Skriv et svar