You are currently viewing 20 trin til holistisk velvære

20 trin til holistisk velvære

En tilføjelse af holistisk sundhedspraksis i dit liv kan være nyttigt for øget velvære og lykke! Holistisk velvære fokuserer på forbindelsen mellem sind, krop og ånd. Det handler ikke kun om at behandle symptomer, det handler om at finde de grundlæggende årsager, der skaber problemerne. Ved at leve en mere holistisk livsstil, kan du muligvis forbedre din krops naturlige evne til at genoprette sig selv!

Indrøm det bare, vi har det alle bedre, når vi spiser sund mad og er mere aktive, men alligevel finder vi så mange undskyldninger for ikke at gøre det. Disse holistiske nedenstående livsstil tips hjælper med at kickstarte din nye holistiske livsstil.

Fordelene ved holistisk velvære

Mens vestlig medicin giver fantastisk livreddende forskning og behandlinger, kunne en af ​​dens potentielle nedture være en tendens til at se på kroppen i sektioner eller grupper af symptomer, snarere end som en sammenhængende helhed. I modsætning hertil omfatter holistisk sundhed normalt wellness i mere fysisk, følelsesmæssig, social, mental og åndelig forstand.

Holistisk sundhed har mange fordele:

 • Højere niveauer af lykke og tilfredshed med livet
 • Mindsket fysisk ubehag
 • En sundere krop, der er mindre modtagelig for sygdom
 • Forbedrede naturlige helbredende evner i kroppen
 • Reduceret stressniveau

Hvad er holistisk sundhed?

Når folk diskuterer holistisk sundhed , taler de normalt om en tilgang til wellness, der omfatter individet som ét helt system af krop, sind og ånd. Mange mennesker anser også “holistisk” for at betyde en mere naturlig tilgang til wellness med minimal invasivitet. 

Holistisk healing involverer normalt flere komplementære discipliner og alternative wellness-teknikker, der kan overlappe med moderne medicin, men er designet til at se ud over behandlingen af ​​segmenterede symptomer for at støtte hele personen på et fysisk, mentalt og åndeligt niveau.

De 5 søjler i holistisk sundhed

Der er 5 hovedkomponenter af holistisk sundhed og velvære. Vi mener, at hver af disse 5 aspekter yder et stort bidrag til overordnet sundhed og velvære, og sammen gør det muligt for en person at være den lykkeligste og sundeste, de kan være. Hvis en af ​​disse aspekter af holistisk sundhed lider, kan hele personen blive påvirket .

 • Fysisk sundhed
 • Følelsesmæssig sundhed
 • Åndelig sundhed
 • Social Sundhed
 • Mentalt helbred

Sådan starter du en holistisk livsstil: 20 tips til begyndere

1. Meditation for holistisk sundhed

Start din dag med meditation. Dette er en fantastisk måde at rense dit sind og forbinde med dig selv, før du begiver dig ud i verden. Du kan også tage dig tid til at forbinde dig med din højere kraft under din meditation. Der er mange fordele ved meditation, herunder at reducere stress, følelse af angst og depression, samtidig med at selvbevidstheden, hukommelsen og opmærksomheden forbedres!

Følg disse trin for at starte en meditationspraksis:

 • Indret et behageligt rum. Du vil måske sidde på en pude eller pude. Prøv at sidde med ryggen stille og roligt mod en væg eller endda lægge dig ned, hvis det er mere behageligt for dig. Ideelt set vil du være et stille sted, så du kan fokusere på dine tanker og vejrtrækning. 
 • Indstil en timer. Beslut dig for mængden af ​​tid, der er dit mål for din meditationspraksis. Det anbefales ofte, at du starter med en ret kort meditation og bygger op derfra. Prøv at starte med 5 minutter, eller endnu mindre, hvis det føles udfordrende. Når 5 minutter er let, kan du prøve at øge din tid til 10 minutter og så videre. 
 • Prøv en meditationsmetode. Der er mange forskellige måder at meditere på. Hovedmålet er at rense dit sind, så det kan være meget nyttigt at give dig selv én ting at fokusere på! Du vil måske prøve en guidet meditation, hvor en video- eller lydoptagelse af en instruktør guider dig gennem en af ​​disse teknikker (eller andre). Dette er især nyttigt, hvis du aldrig har mediteret før!
  • Mantrameditation: vælg en simpel sætning, og gentag den igen og igen! At vælge noget positivt og styrkende kan være en meget god praksis.
  • Kropsscanning: Denne meditation er baseret på langsomt at fokusere din fulde opmærksomhed på forskellige dele af kroppen. 
  • Visualiseringsmeditation: Ved at fokusere sindet på en visuel oplevelse, kan du fremtrylle et mentalt billede af en rolig sø eller et stille felt. 
  • Kærlig venlighed meditation: Denne meditation fokuserer på at sende kærlighed og venlighed ud i verden.
 • Nyd klarheden og roen! Hvis der dukker tanker op, mens du mediterer, så fortvivl ikke. Bare tillad dem at krydse dit sind og flyde væk. Selvom det føles ubehageligt at meditere, eller dit sind er virkelig travlt i starten, vil du begynde at få adgang til fordelene, hvis du fortsætter med at meditere.

2. Træk vejret dybt

Dyb vejrtrækning har vist sig at hjælpe med stress , da den sender en besked til din hjerne om at falde til ro og slappe af. 

Næste gang du begynder at føle dig stresset, prøv denne åndedrætsøvelse:

 • Find et behageligt sæde. Dette kan være ved dit skrivebord, eller måske kan du gå udenfor et øjeblik. 
 • Slap af i maven. Diafragma- eller maveånding er, når du sender din vejrtrækning dybt ind i din krop. At slappe af i maven hjælper åndedrættet til at flyde korrekt. 
 • Træk vejret ind og ud gennem næsen. At trække vejret gennem din næse giver dig mulighed for at tage større, langsommere vejrtrækninger, hvilket forstærker de beroligende virkninger af din vejrtrækningspraksis.
 • Prøv at lægge en hånd på din mave . Mærk åndedrættet fylde det rum, løft din hånd, mens du trækker vejret ind og sænk, når du tømmer vejret. Dette kan hjælpe dig med at fokusere på, hvor dit åndedræt skal gå. 
 • Prøv at trække vejret dybt i 10 minutter. Selvom du kun tager et par dybe vejrtrækninger, vil du stadig mærke de positive virkninger! Men hvis du har tid, kan 10 til 20 minutter være særligt fordelagtige.

3. Spis nærende fødevarer

Pak en sund frokost! Nærende, hele fødevarer er en integreret del af en holistisk sund livsstil. At få ordentlig ernæring kan hjælpe dig med at føle dig bedre, undgå sygdom, booste dit humør og øge fokus. Ernæringsforskning viser konsekvent , at at spise mindre forarbejdede fødevarer giver masser af sundhedsmæssige fordele. Fokus på at spise frugt, grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter er et godt sted at starte.

4. Få nok fysisk aktivitet

At sørge for at bevæge din krop hver dag kan have enorme fordele for dit fysiske helbred. Fysisk aktivitet er en vigtig del af en holistisk livsstil, da det gavner din krop, men også dit sind og ånd. Prøv at sigte efter 30 minutters fysisk aktivitet hver dag (eller mere). Der er mange måder at blive mere fysisk aktiv på, så find noget, du virkelig nyder! Et par måder at tilføje mere fysisk aktivitet til din holistiske livsstil inkluderer:

 • Havearbejde 
 • Yoga
 • Tai Chi
 • Gåture
 • Vandring
 • At spille holdsport
 • Svømning

5. Lyt til din krop

Vores fysiske kroppe er normalt det, vi først tænker på, når vi hører ordet ‘sundhed’. Da det ofte er den fysiske krop, der kommunikerer de første tegn på et problem, giver det mening. Fysiske symptomer er som regel nemme at spore eller måle, hvilket sandsynligvis er grunden til, at vestlig medicin er så fokuseret på dem. Det er vigtigt at lytte til din krop og tage sig af problemer proaktivt.

Energihelende teknikker som Body Code™ kan hjælpe dig med at undersøge dine symptomer som kommunikation fra dit underbevidste sind. Gennem muskeltestning kan du muligvis få adgang til et væld af information om, hvordan din krop fungerer. Du kan lære, hvad din krop beder dig om, eller hvilke ubalancer der kan påvirke dit fysiske helbred. Når du ved, hvad der foregår, kan Body Code hjælpe dig med at løse det.

At se sundhedsudbydere som din læge og tandlæge regelmæssigt er også en vigtig del af en holistisk sundhedslivsstil. 

6. Socialiser med venner og familie

Socialisering er en vigtig del af holistisk velvære! Holistisk sundhed tager også højde for dit sociale liv. At have positive, støttende relationer kan have en enorm indflydelse på både dit mentale og fysiske helbred . Giv næring til de positive relationer, du allerede har, ved at nå ud, prioritere at bruge tid sammen med disse mennesker, udtrykke din påskønnelse af dem og aktivt støtte dem også. Hvis din vennekreds er mindre, end du ønsker, kan du overveje at tage en ny aktivitet op for at udvide dit sociale netværk. Måske har din by en vandregruppe, en bogklub eller en håndværkergruppe, du kan deltage i! 

Selv når omstændigheder som sygdom eller afstand ikke tillader personlig forbindelse, kan en god telefon- eller videochat gå langt for at tilfredsstille dette behov. Selv at gå en tur rundt i dit nabolag og observere folk gå tur med deres hunde, arbejde i deres gårdhaver eller komme og gå, kan hjælpe dig med at føle tilhørsforhold til dit samfund. Frivilligt arbejde er en anden god måde at komme uden for dig selv og føle dig ikke kun socialt forbundet, men også socialt ansvarlig, når du holder af andre.

7. Journalisering for holistisk velvære

En god måde at støtte din mentale sundhed holistisk på er at journalføre før sengetid. Journalføring kan hjælpe med at støtte din mentale sundhed ved at identificere problemer, frygt og bekymringer – såvel som de ting, der går godt i dit liv! Det kan være en mulighed for positiv selvsnak og til at identificere, hvad du er taknemmelig for. Her er et par anvisninger til at hjælpe med at starte din journaliseringspraksis:

 • Skriv en liste over ting, du er taknemmelig for
 • Skriv en liste over ting, du elsker ved dig selv
 • Hvordan ser en god dag ud for dig?
 • Nævn et par aktiviteter, der giver dig glæde (og lav måske en plan for at gøre en af ​​dem i morgen!)
 • Skriv et brev til dit fremtidige jeg eller til dit tidligere jeg
 • Hvad kan du lære af en nylig fejl?
 • Skriv en note om, hvor meget du værdsætter en vigtig person i dit liv 

8. Få nok søvn

Søvn er en vigtig del af en holistisk livsstil! Hvile er en utrolig vigtig del af det overordnede velvære. Sigt efter at sove 8 timer eller mere hver nat. Hvis du ikke får nok søvn, har det vist sig dramatisk at reducere din kognitive hjernefunktion, evnen til at fokusere, evnen til at reagere på situationer og evnen til at klare stress. Når du får nok hvile, er din krop og sind i stand til at genoplades. Dine muskler heler natten over, dit immunsystem restituerer for at hjælpe med at holde dig sund, og dit sind bliver forfrisket, så du kan være opmærksom og fokuseret. 

9. Løs følelsesmæssige problemer

Efter vores mening er følelsesmæssig sundhed lige så vigtig som fysisk sundhed. Uanset hvor sund din krop er, kan du ikke være rigtig glad, hvis du er følelsesmæssigt fortvivlet eller bærer en enorm mængde følelsesmæssig bagage. Udover det kan følelsesmæssig sundhed ofte påvirke det fysiske helbred, hvis det lider for længe. 

At praktisere mindfulness og regelmæssige stressreduktionsteknikker kan hjælpe os med at styre hverdagens op- og nedture, så dårlige oplevelser eller dårlige dage ikke bliver til dårlige uger, måneder eller år. At føre en dagbog kan hjælpe, ligesom almindelig meditation eller simple mindfulness-teknikker kan.

Energihealingsteknikker såsom Emotion Code ® er designet til at hjælpe dig med at afdække og løse fangede, negative følelsesmæssige energier fra tidligere oplevelser, der kunne holde dit følelsesmæssige helbred som gidsel. Med et par trin og ved at stille et par enkle spørgsmål, kan du muligvis pakke din følelsesmæssige bagage ud og føle dig som dig selv igen. Hvis du har alvorlige følelsesmæssige problemer, du forsøger at overvinde, kan professionel terapi eller rådgivning hjælpe dig og give dig flere værktøjer til at klare dig.

10. Giv tid til egenomsorg

Sæt et bestemt tidspunkt af på dagen til at tage sig af dine egne behov. Vi har alle travlt med ansvar som forældre, arbejde og omsorg for andre, så det kan være udfordrende at udføre! Det er vigtigt at få tid til sig selv. Denne tid kan bruges til det, der vil gavne dig mest – måske føler du dig ensom, og at bruge denne tid til at ringe til en ven ville få dig til at føle dig bedre! Eller du har måske brug for fred og ro og drage fordel af et par minutters meditation. Prøv forskellige egenomsorgsmetoder, og se, hvad der får dig til at føle dig bedst. 

11. Tryk på din åndelige side

Du behøver ikke at gå i kirke for at være spirituel. Så længe du er fokuseret på din forbindelse til din højere magt og indre selvfølelse, kan du få en spirituel oplevelse. Bortset fra at tage sig tid til at studere og praktisere din egen tro, omfatter nogle måder at støtte dit åndelige helbred på at tilbringe tid i naturen, bede og meditere. At få fanget følelser ud af din måde ved at bruge følelseskoden kan hjælpe med at fjerne eventuelle blokeringer mellem dig og dit mere åndelige selv.

12. Bed om hjælp, når du har brug for lidt ekstra støtte

Forkæl dig selv med holistisk sundhedspraksis, der vil forbedre dit daglige liv! Der er så meget, du kan gøre på daglig basis for at forbedre dit liv gennem holistisk sundhedspraksis, men hvad med, når det ikke er nok? Hvis du oplever problemer, som du har brug for mere hjælp til, kan du overveje at lave en aftale for at se en, der arbejder inden for det holistiske wellness-område. En kiropraktor kan måske hjælpe, hvis du har ledproblemer. En massageterapeut kan hjælpe med muskelspændinger. En energihealer kan hjælpe med at behandle og lindre energiske ubalancer, der kan forårsage mange problemer. Uanset hvad du går igennem, behøver du ikke at gøre det alene. Ræk ud til en certificeret energihealing og modtag den støtte, du har brug for!

Der er adskillige wellness-praksis inden for holistisk sundhed. Mange mennesker, der lever med daglige ubehag og mystiske lidelser, omfavner disse og andre praksisser for at hjælpe dem med at føle sig bedre:

13. Hold trivselspauser i løbet af din arbejdsdag

Hvis du føler dig stresset eller ked af det i løbet af arbejdsdagen, er du ikke alene. Faktisk rapporterer 83% af amerikanske arbejdere, at de lider af arbejdsrelateret stress . Heldigvis behøver du ikke at være en del af denne statistik! Holistisk sundhed kan hjælpe med hverdagsstress. Prøv at tage bevidst planlagte wellness-pauser i løbet af dagen. Tænk på at tage fat på en eller flere af de 5 søjler for holistisk sundhed med hver pause. At chatte med en ven, mens du går en tur er fantastisk for det sociale og fysiske helbred! Pause for en hurtig meditation ved dit skrivebord er fantastisk for din åndelige og mentale sundhed. 

Disse kraftfulde daglige rutiner er beregnet til at forbedre dit helbred. De er ikke beregnet til at erstatte sundhedsplejepraksis, men kan understøtte dem. Du bør altid tale med en læge, før du starter en ny sundhedsrutine. Vi håber, at disse forslag hjælper dig med at træffe valg, der gavner din krop og dit sind! 

14. Ændr din tankegang

For mange mennesker er kost- og træningsvaner et resultat af en psykologisk tankegang frem for fysisk velvære. Det er vigtigt at identificere underliggende problemer, og hvordan de viser sig som usund livsstil. Ændring af din tankeproces kan føre dig til en sundere måde at leve på. For at hjælpe med at ændre din tankegang, prøv disse sunde levetips:

 • Spor adfærd som at spise, sove og motionere
 • Journal dagligt for at hjælpe dig med at identificere triggere, der fører til dårlige sundhedsbeslutninger
 • Identificer og slip følelsesmæssig bagage , der tynger dig åndeligt og fysisk
 • Udfør tilfældige handlinger af venlighed, for dig selv og for andre
Omfavn velvære i mere fysisk, mental og spirituel forstand med Holistic Health | Oplev healing

15. Sæt dine holistiske sundhedsmål

Det er nemt at fortælle dig selv, at du vil begynde at leve en sund livsstil, men denne vage tanke eller udtalelse giver måske ikke resultater. Du skal sætte konkrete kort- og langsigtede mål og dokumentere dem. Endnu bedre, del disse mål med en gruppe, og så kan I arbejde på dem sammen.

Det fine ved at sætte mål er, at du også kan etablere belønninger. Når du ser fremskridt og opfylder dine sunde livsstilsmilepæle, så giv dig selv et skulderklap med en sund belønning. Få en massage, download en bog, du har tænkt dig at læse, tag en fridag og tag en picnic i parken – eller hvad du nu vil!

16. Lav din holistiske kostplan

Planlægning og forberedelse forude er vigtig, når det kommer til en vellykket sund livsstil. Tænk på de sunde fødevarer, du kan lide at spise, og planlæg derefter menuer og lav indkøbslister baseret på disse fødevarer. Forsøg ikke at inkorporere fødevarer, du ikke kan lide – det vil være umuligt at opretholde på lang sigt. Nogle tips, der kan hjælpe dig med at holde fast i en sund måde at spise på, inkluderer:

 • Inkorporer mere frugt og grøntsager, især superfoods som mørkegrønne bladgrøntsager og bær
 • Begræns dit kødforbrug til magert kød og fisk
 • Ved, hvor din mad kommer fra (køb på lokale landmandsmarkeder)
 • Sæt tid af til bevidst at lave måltider, som du nyder
 • Prøv at lave mad i forvejen, så du har nærende måltider til rådighed, når du vil have dem
 • Arbejd på at sænke dit forbrug af forarbejdede fødevarer
 • Læs etiketter og overvej at undgå ting som MSG og genetisk modificerede fødevarer
 • Hold sunde snacks ved hånden, såsom nødder og frugter
 • Brug gode olier som oliven, kokos eller vindruekerne
 • Skift din måde at spise på (ingen diæter!)

17. Sæt dig selv først

 En af de største udfordringer bliver at sætte dig selv først. Vi saboterer ofte vores forsøg på selvforbedring i forsøget på at behage andre. Du spiser den cupcake på arbejdet, fordi du ikke vil såre dine kollegers følelser. Du springer en træning over, fordi en ven har bedt om at møde dig. Når du begynder at sætte dine behov først, vil du opdage, at du har mere tid og energi til at opfylde andres behov. Du vil begynde at kunne lide og tro på dig selv.

18. Find ansvarlighedspartnere

At have andre til at støtte dig i din holistiske sundhedsrejse kan gøre det meget nemmere at få succes! Nogle måder, du kan bede andre om at hjælpe dig med, er:

 • Bed en ven eller nabo om at gå rundt om blokken med dig et par gange om ugen
 • Deltag i en ugentlig træningsgruppe, og bliv venner med folk i samfundet
 • Overbevis din familie om at hjælpe dig med at forberede ugens måltid søndag morgen, eller tag en familietur til landmandens marked
 • Tilmeld dig en social mediegruppe for sund livsstil for online support

Hvis du har ledt efter en gruppe til at hjælpe dig med at kickstarte din sunde livsstil, så overvej at deltage i Discover Healings praktiserende fællesskab ! Vores Facebook-gruppe for dem, der er interesserede i energihealing, er et godt sted at møde ligesindede. 

19. Inkorporer holistisk sundhedspraksis i din morgenrutine

En morgenrutine kan være den perfekte måde at starte din dag på en positiv måde. At vågne lidt tidligere om morgenen kan hjælpe med at få tid til at inkorporere holistisk sundhedspraksis. Dette kan være et godt tidspunkt at læse, skrive dagbog, komme i fysisk bevægelse, meditere eller lave et sundt måltid til den kommende dag. At have en fast morgenrutine kan sætte din dag op til succes og produktivitet.

20. Fejr dine sejre

Fokuser på konsistens frem for perfektion – det er okay, hvis du har en dag, hvor du ikke når dine holistiske sundhedsmål. I stedet for at have det dårligt med det, så læg din energi i din næste sundhedsfremmende aktivitet. Så når du når dine mål, så sørg for at fejre dig selv!

Pas på din holistiske sundhed og velvære

At være opmærksom og proaktiv i at tage sig af dine holistiske sundhedsbehov kan hjælpe dig med at tilføje liv til dine år, og kan endda hjælpe dig med at tilføje år til dit liv. Når din krop forsøger at fortælle dig, at der er noget galt, så sørg for at passe godt på dig selv fysisk, følelsesmæssigt, åndeligt, socialt og mentalt. 

Disse kraftfulde holistiske sundhedsrutiner er beregnet til at forbedre dit helbred. De er ikke beregnet til at erstatte sundhedsplejepraksis, men kan understøtte dem. Du bør altid tale med en læge, før du starter en ny sundhedsrutine! Vi håber, at disse forslag hjælper dig med at træffe valg, der gavner din krop og dit sind! 

Skriv et svar